Saturday 24 September 2011

Wikileaks, Shmwikileaks


Πριν καμπόσα χρόνια ήμουν με έναν παρέαν μου στο αρχείον της Αγγλίας. Τζείνος έκαμνεν τότε την διπλωματικήν του πας τες φασαρίες του '63, τζιαι εγώ εδούλευκα πας σε κάτι άσχετον. Επηένναμεν μαζίν, τζιαι όποτε εβρίσκαμεν καμιάν μαλακίαν μες τα έγγραφα ελαλούσαμεν την ο ένας του άλλου, για να μεν χαχχανίζει ο καθένας μόνος του.

Κάποιαν στιγμήν λαλεί μου: "Ρε! Θώρε ποδά!" Βασικά ήταν έναν έγγραφον αμέσως μετά που εξεκινήσαν οι φασαρίες. Ο Σπύρος, ως υπουργός εξωτερικών, ήταν να πάει στο Λονδίνον επίσημην επίσκεψην να μιλήσουν για την κρίσην. Οπότε κάποιος γιέριμος γραφειοκράτης έπρεπεν να γράψει μιαν αναφοράν στον Υφυπουργόν αποικιών (προσοχή, όι τον ομόλογον του Σπύρου α...) για το ποιός εν τούτος ο Σπύρος.

"Spyros Kyprianou is the least impressive of Makarios' young ministers". Τζιαι συνεχίζει: "Don't take him for a fool though, because as time goes by, he is improving".

Γυρίζω στον παρέαν μου τζιαι λαλώ του: "Ρε, σκέφτου τον Σπύρον ίνταλως ήταν τη δεκαετία του '90 μετά που 30 χρόνια συνεχούς βελτίωσης, τζιαι φαντάστου ίνταλως ήταν το '63..."

7 comments:

  1. Οι μεγάλοι ηγέτες ξέρουν πολλά καλά ποιούς θκιαλέουν για το σεράιν. Ο Αρχιεπίσκοπος ήταν πάντως αρκετά αποκαλυπτικός που μας εφανέρωσεν πως εδημιουργήθηκεν το ΔΗΚΟ τζιαι πως του εθκιαλέξαν τζιαι ηγέτην.

    ReplyDelete
  2. Άσερα γεια σου,
    αθθυμούμαι που εμίλησεν ο Ττόμης για το θέμαν, αλλά εν αθθυμούμαι ίντα μπου είπεν. Φρεσκάρεις μου τη μνήμη μου;

    ReplyDelete
  3. Μα πότε θα εκδώσεις τα ποιήματα του Σπύρου;

    ReplyDelete
  4. Όταν ετσουνιάστηκεν με τον Κάρογιαν διότι δεν του υπάκουεν επακριβώς τζιαι να φύει που την Κυβέρνησην όποτε αυτός έθελεν, είπεν ότι το ΔΗΚΟ δεν ανήκει σε κανέναν. Είπεν ότι τζιείνος το ύδρισεν με τον Ττόμην τον πρώην τζιαι με τον αρφότεγνον του Ττόμη του πρώην τον Νεδηπάν τον Μιχαηλίδην που επήεν μετά με τον συναγερμόν. Τον Σπύρον εβάλαν τον απλά για διαχειριστήν.

    ReplyDelete
  5. κωνσταντίνα,
    Η έκδοση των ποιημάτων του Σπύρου θα γινεί άμαν δεχτείς να τα θκιαβάσεις δημοσίως.

    Άσερα,
    Α ναι, ο Σπύρος διαχειριστής τζι'ο Κατσιαρίστρας που πίσω, εθθυμήθηκα τωρά. Νάσαι καλά.

    ReplyDelete
  6. Εν έβαλες ήμεηλ, γι'αυτόν: ΧΑ!!!

    http://en.wikipedia.org/wiki/A._J._P._Taylor

    ReplyDelete