Tuesday 18 June 2013

Ευφημισμοί των εκσυγχρονιστών

Που την Καθημερινήν

Oι μισθοί των οκτώ συνεργατών του Προέδρου
Πρώτος σε απολαβές ο Πάμπος Χαραλάμπους, ακολουθεί ο Μακάριος Δρουσιώτης

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαθέτει οκτώ βοηθούς, των οποίων η αντιμισθία καταβάλλεται από το κονδύλι της Προεδρίας

Το φως της δημοσιότητας είδαν σήμερα οι πολυσυζητημένες απολαβές των οκτώ συνεργατών και προσωπικών βοηθών του Προέδρου της Δημοκρατίας, θέμα το οποίο ήγειρε επισήμως το ΑΚΕΛ, ζητώντας στοιχεία από την προεδρία της Δημοκρατίας για τις προσλήψεις που έγιναν, ειδικότερα σε ό,τι αφορά τους δημοσιογράφους που πλαισιώνουν τον Πρόεδρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή η Προεδρία της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαθέτει οκτώ βοηθούς, των οποίων η αντιμισθία καταβάλλεται από το κονδύλι της Προεδρίας. Ο κατάλογος που υποβλήθηκε στη Βουλή δεν καταγράφει τα ονόματα των συνεργατών του Προέδρου αλλά μόνον τα αρχικά τους, ωστόσο, από τα καθήκοντα που αναγράφονται στη λίστα, φωτογραφίζονται και τα πλήρη στοιχεία τους.

Με βάση το κατάλογο:
Ο δημοσιογράφος Πάμπος Χαραλάμπους αμείβεται με το ποσό των 3.923,26 μηνιαίως, με καθήκοντα την «προετοιμασία ομιλιών, εξυπηρέτηση ΜΜΕ, ενημέρωση του Προέδρου για δημοσιεύματα και εκπομπές που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τον Πρόεδρο».

Ο δημοσιογράφος Μακάριος Δρουσιώτης αμείβεται με το ποσό των 3.650,02 με καθήκοντα των έρευνα και μελέτη θεμάτων που του αναθέτει ο Πρόεδρος. Ενημέρωση του Προέδρου για θέματα που αφορούν το Γραφείο Τύπου του Προέδρου.

Ο δημοσιογράφος Άντρος Μιχαηλίδης, αμείβεται με το ποσό των 3.376,79 και ασχολείται με κοινωνικά και ανθρωπιστικά θέματα.

Ο δημοσιογράφος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, αμείβεται με το ποσό των 2.993,30.

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται και τα στοιχεία για δύο προσωπικές βοηθούς του Προέδρου με μισθό 2.264,58 έκαστη και για άλλες δύο, η μία για το χειρισμό και προώθηση/επίλυση προβλημάτων πολιτών (μισθός 2.340,78) και η άλλη «για θέματα ηλεκτρονικών υπολογιστών» με αντιμισθία 2.041,49.

Καλάν, για το κίτρινο γραφείο εν το συζητώ. Αλλά τα 2.340,78 ευρω το μήνα για το "χειρισμό και προώθηση/επίλυση προβλημάτων πολιτών" εν απαραίτητα για τη χρηστή διοίκηση. Το ερώτημαν που προκύπτει όμως είναι: Αφού η συγκεκριμένη κοπέλα δουλεύκει για την "προώθηση/επίλυση προβλημάτων πολιτών", το δικόν της πρόβλημα πριν διοριστεί ποιος της το επροώθησεν/έλυσεν; 

2 comments:

  1. Ο Βάσος Γεωργίου. Αφού τζαι τζίνου τούτη ήταν η δουλειά του, έννεν;

    ReplyDelete
  2. Λίον καθυστερημένα, αλλά αξίζει τον κόπον νομίζω.
    Θυμούμαι, πριν μερικά χρόνια, η αμερικάνικη πρεσβεία στην Λευκωσίαν εμάζεψεν κάμπουσους δημοσιογράφους τζιέ που τις δκυό πλευρές της Κύπρου τζιέ έστειλεν τους στην Κωνσταντινούπολη για να πάρουν ούλλοι μέρος σε ένα συνέδριον.Ούλλα πιερομένα σημειώστε.
    Ανάμεσα τους τζιέ ο Βίκτωρας Παπαδόπουλλος αλλά τζιέ ένας άλλος μεγάλος αστέρας της κυπριακής τηλεόρασης που αν στερηθεί την προβολή εν να μαραζώσει.
    Παρένθεση.
    Να αφήκουμεν τον δεύτερον όμως τζιέ να ασχοληθούμε με τον πρώτον, αφού η παρουσία του στα κοινά εν σημαντική αφού ενημερώνει τον κυπριακόν λαόν που το Προεδρικό τωρά. Εβαρέθηκεν το κοπέλλιν τόσα χρόνια να κάμνει τον δημοσιογράφον, ανάγκην εν έσιει φαίνεται, τζιέ είπεν να ασχοληθεί με την πολιτικήν. Νάσου τζιέ οι προεδρικές του 2012 τζιέ άδραξεν την ευκαιρίαν το παιδίν. Εδούλεψεν για τον Αναστασιάδην τζιέ ο νέος Πρόεδρος εδιόρισεν τον στο Προεδρικόν με μισθόν 2.993 ευρώ τζιέ 30 σέντς.
    Κλείνει η παρένθεση.
    Ο Βίκτωρας λοιπόν με την γεναίκαν του τζιέ ούλλους τους άλλους Ε/Κ δημοσιογράφους εβρέθηκεν μέσω Αθηνών στην Πόλην. Οι άλλοι είχαν τζιέ μιάν τσίπαν αντροπήν τζιέ συμμετείχαν στο συνέδριον. Ο Βίκτωρας όμως ως γνήσιος αντιαμερικάνος τζιέ αντιυμπεριαλιστής, έκαμνεν τουρισμόν τζιέ εθώρεν τα αξιοθέατα της Πόλης, επισκέφθηκε φαντάζομαι τζιέ επροσκύνησεν στην Αγιάν Σοφκιάν. Μπορεί να εψούμνισεν τζιόλας. Με τα ριάλια των αμερικάνων να μην ξεχνούμεν.
    Οι αμερικάνοι όμως εν τζιέν βλάκες. Είδαν ότι ο Βίκτωρας εν επάταν στο συνέδριον τζιέ εκάμαν του παράπονον.
    Ετέλειωσεν το συνέδριο τζιέ ούλλοι πάλεν εβρέθηκαν στην Αθήνα για να επιστρέψουν στην Κύπρον. ΄Εσπασεν ο δκιάλος το πόδιν του τζιέ στο αεροδρόμιο των Αθηνών εβρέθηκαν πρόσωπον με πρόσωπον ο αμερικάνος υπεύθυνος του προγράμματος με τον Βίκτωραν. Τζιέ εξέσπασεν ένας καυκάς τρικούβερτος στην αίθουσαν αναμονής με τον Βίκτωρα να δειά ρεσιτάλ αντιαμερικανισμού, παντώς τζιε εν ο πας αντιαμερικάνος.

    Τούτον ήτουν. Οι αμερικάνοι επαρετήσαν την προσπάθειαν να να φέρνουν σε επαφήν τους Ε/Κ τζιέ Τ/Κ δημοσιογράφους.

    ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ

    ReplyDelete